Unikátne kávovníkové zrno si zaslúži špecializovaný prístup. Preto pri pražení dbáme na dodržanie správnych postupov, aby sme z kávovníkového zrna vyťažili maximum jeho potenciálu.

1. Spolu s farmármi vyberáme to najlepšie z ich úrody

Naši farmári sa zameriavajú na pestovanie micro-lotov, ktorých úroda málokedy presahuje 100 tridsať kilových vriec. Spolu s nimi vyberáme tie najlepšie odrody, ktoré sa im v daný rok dopestovali, pričom však vsádzame na overené a chuťovo zaujímavé odrody so svojou špecifickou a udržateľnou kvalitou.

17

2. Hľadanie chuťového profilu v pražení

Tento proces zahŕňa testovanie konkrétneho kávovníkového zrna v procese cuppingu, ktorý sa snažíme čo najviac stransparentniť a k tomuto procesu častokrát prizveme aj bežného konzumenta. Pri pražení dbáme nielen na využitie maximálneho potenciálu daného kávovníkového zrna, ale aj na optimálny proces praženia, ktorý dbá na zdravie konzumentov.

22

3. Pravidelné praženie v malých várkach

Pri pražení micro-lotov dbáme na ich čerstvosť a jedinečnosť. Preto vždy pražíme v malých dávkach podľa dopytu zákazníka, pričom tento proces aplikujeme aj pri dovoze zeleného kávovníkového zrna. Čerstvosť praženia je pre nás veľmi dôležitá a preto je samozrejmosťou uvádzanie dátumu praženia pri micro-lotových kávach.

15

4. Dôkladné balenie a expedícia

Dlhoročné skúsenosti v oblasti výroby a distribúcie upraženého kávovníkového zrna nás naučili, ako čo najoptimálnejšie a najrýchlejšie dostať váš obľúbený produkt rovno pred vaše dvere. Balenie upraženého kávovníkového zrna prebieha za prísnych hygienických noriem a pri jeho expedícii dbáme na rýchlosť a bezproblémovosť doručenia.

21