Direct Trade3

 

DIRECT TRADE

„Pri hľadaní správneho prístupu ku kvalite som narazil na obzvlášť zaujímavý princíp obchodu DIRECT TRADE. Zistil som, že priamy kontakt s farmármi nie je o biznise, ale o úprimnom priateľstve a čestnom jednaní, kde viac ako zmluva platí slovo. Výhodou pre mňa ako pražiara v systéme DIRECT TRADE je skutočnosť, že môžem priblížiť farmu a farmára, od ktorého odoberám kávovníkové zrno, svojim zákazníkom a dať im záruku kvality a osobného prístupu. DIRECT TRADE je vzťah, ktorého výsadou je stabilita a úprimnosť. Pri tomto spôsobe obchodovania totiž nehľadím na kávovníkové zrno ako na komoditu, ale ako na jedinečný produkt priateľstva a poctivej práce.“

OLDŘICH HOLIŠ, CEO COFFEE VERONIA

 

srdiecko

MICRO-LOT

„Vo všeobecnosti najskôr tento pojem znamenal len toľko, že káv z danej odrody je veľmi málo. Ale kvalita nie je kvantita, a preto nie všetko čoho je málo je kvalitné. Nepoznáme žiadnu konkrétnu definíciu, čo je microlot a akú úrodu majú mať kávovníky daného microlotu. Názov ,,microlot“ vystihuje pôvodne malý priestor alebo parcelu, na ktorej sa pestuje kávovník určitým špecifickým spôsobom. Niektoré microloty zahŕňajú oproti všetkým očakávaniam plochu, ktorá nie je väčšia ako viac kontajnerov pokope. Koneční spotrebitelia si však nevedia predstaviť čo všetko sa skrýva za ich šálkou kvalitnej kávy. Všeobecne však platí, že kým stojí profil chutí v strede všetkých myšlienok, vznikajú tie najlepšie kávy.“

DR. STEFFEN SCHWARZ,
CEO COFFEE-CONSULATE

mikroloty

Naša farma Palthope bola založená v roku 1935. Špecializujeme sa na pestovanie kávovníkov rastúcich v tieni. Hlavné odrody, ktoré pestujeme sú Old Paradenia a CxR, ktoré spracúvame suchou aj mokrou metódou. V chuti našich káv najviac prevažujú tóny muškátového orecha a korenia.“

B.B. DEEPAK CHENGAPPA

 

DSC_3849
54

„V roku 1999 sme s bratom zdedili 300-hektárovú plantáž a tým sme prevzali zodpovednosť za naše rodinné dedičstvo. Dnes sa nám rozrástla až na 1000 hektárov. Našu kávu spracúvame tak, aby mala prirodzenú sladkosť a veľmi balancovanú chuť s prevahou ovocných tónov.

WALTER CESAR & EDNILSON ALVES DUTRA

 

V roku 1888 prijal Arthur Edelmann z Perlebergu pozvanie od Mexickej vlády, aby v oblasti Soconusco vytvoril pracovné miesta. Založil tu farmu Finca Hamburgo, ktorú dnes vediem ja, ako jeho priamy potomok. Produkuje mevýnimočnú kávu so sviežimi citrusovýmu tónmi. Naše kávy sú typické mokrým spracovaním s výraznými ovocnými tónmi a sviežou chuťou.

TOMAS EDELMANN BLASS

 

13247969_599462413537002_8077468836486391886_o
DSC_8765

„Príbeh Badry sa začal v roku 1943, keď naša rodina začala kultivovať niektoré z indických najlepších tieňovo rastúcich kávovníkov. Náš príbeh je o dedičstve, starostlivosti, tradičných metódach, úcte k prírode a k ľuďom, ktorí pre nás pracujú. Naša káva rastie v tieni, je ručne zberaná a sušená na slnku s chuťou typickou pre túto lokalitu a výraznou štavnatosťou.“

JACOB MAMMEN

 

V roku 1924 môj pradedo Amalia de Quintanilla kúpil 56 hektárov pôdy a vytvoril kávovníkovú farmu v pohorí Cacahuatique v Salvádore. Túto farmu teda náš rod vedie 4. generácie. Ku káve ma teda viaže špeciálne puto a pocit zodpovednosti. Ale svoju prácu milujem.

ANDRÉS QUINTANILLA

 

13631415_622460694570507_365419495322343145_n-1