DSC_3469

,,Ako 14-ročný som musel každý víkend mlieť zrnkovú kávu na ručnom mlynčeku a poviem vám, že som to nemal rád, až do chvíle, kým sa z neho nezačala šíriť nádherná aróma kávy. Práve tú som si zamiloval pri každom dúšku tohto voňavého nápoja. Jedného dňa som si povedal, že ma bude aj živiť. A tak som v roku 1996 začal pracovať s kávou, ktorá ma neopustila dodnes.

Oldřich Holiš, zakladateľ, držiteľ medzinárodných certifikátov a porotca na svetových súťažiach

Naša značka vznikla na základe podnetov od ľudí. So stúpajúcou silou reťazcov a ich nekvalitnými instantnými kávami, vznikol smäd po kvalitnej káve. V roku 2005 sme preto priniesli na trh vlastnú receptúru, zloženú zo 6 arabík, a potom začali produkovať odrodové kávy z 25 krajín pod značkou Coffee VERONIA.

Naša firemná filozofia je postavená na kvalite. A preto kávovníkové zrno dovážame priamo od pestovateľov. Všetko sa potom v pražiarni balí ručne a prechádza prísnou kontrolou. Aby sme si zachovali prvotriednosť musíme neustále zdokonalovať pražiace systémy a vzdeľávať našich zamestnancov. Len tak dokážeme uspokojiť aj tých najnáročnejších kávičkárov.

Naša značka chce šíriť túto osvetu. A vďaka tomu vznikla dcérska spoločnosť Academy of Coffee. Tá je prvou komplexnou akadémiou kávy na Slovensku a akreditovaným školiacim strediskom.

logo academy of coffee

Spoznajte našu Academy of Coffee

 

Academy of Coffee­ je miesto, kde máte možnosť zistiť o káve všetko, čo vás zaujíma a čo potrebujete k správnemu pochopeniu celej filozofie kávovej kultúry. Aby sme zabezpečili odbornosť na najvyššej úrovni, stali sme sa partnerom Coffee Consule z nemeckého Mannheimu, ktorý prináša unikátne školiace systémy a prístupy k problematike kávovníkového zrna a jeho spracovania.

V roku 2015 sa naša Academy of Coffee stala súčasťou SkBA (Slovenská barmanská asociácia). Touto spoluprácou sme odštartovali podporu mladých baristov v súťaži „SLOVAK BARISTA CUP“ junior. Víťaz súťaže získava fakultatívny pobyt na kávovníkovej farme. Našim cieľom je motivovanie študentov a zatraktívnenie povolania BARISTA.

Viac o Academy of Coffee …